ورود اینترنت ۵G به ایستگاه پایانی  

طبق اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرآیند واگذاری باند فرکانسی جدید ۱۵۰۰ مگاهرتزی برای توسعه نسل پنجم تلفن همراه آغاز شده و آماده سازی شرایط مرتبط با آن به مراحل پایانی رسیده و با اجرایی شدن آن کیفیت شبکه ارتباطی همراه به طور محسوسی افزایش پیدا می کند.

همه‌چیز در دنیایی که ما امروز در آن زندگی می کنیم به‌صورت دیجیتال و متصل درآمده است و در این میان فناوری نسل پنجم (۵G) به‌عنوان یک عنصر کلیدی شناخته می‌شود.

براین اساس این تکنولوژی نه‌تنها می‌تواند به بهبود و عدالت اقتصادی کمک کند، بلکه سبب ایجاد جامعه‌ای بازتر، دموکراتیک‌تر و پایدارتر نیز می‌شود.

می توان گفت فناوری نسل پنجم اینترنت (۵G) به صورت کاملا چشمگیری از نسل چهارم (۴G) سریع‌تر است و این موضوع در حالی‌ که سرعت ۴G به حدود ۱۵ مگابیت بر ثانیه می‌رسد، ۵G می‌تواند داده‌ها را با سرعتی بین ۱ تا ۱۰ گیگابایت بر ثانیه منتقل کند.

در واقع این افزایش سرعت این امکان را بوجود می آورد که ویدیوهای باکیفیت بالا را به‌سرعت بارگذاری کرده و فایل‌های حجیم را به فضای ابری در کم‌ترین زمان آپلود کرد و در واقع با وجود رشد و توسعه نسل پنجم در سایر کشورها، اما ۵G متناسب با چیزی که باید باشد در ایران پیش نرفته و یکی از دلایل آن می‌تواند نبود زیرساخت‌های لازم مانند فرکانس‌های مورد نیاز باشد.

طبق بررسی‌های صورت گرفته دو الی سه محدوده فرکانسی هستند که فرکانس طلایی برای ۵G محسوب می‌شود و این موضوع چند سالی است که در پیچ و خم فرایند اداری با وجود تأکید مسئولان قرار گرفت و وضعیت آن نامشخص نبود.

 واگذاری فرکانس‌های مورد نیاز این فناوری در دستور کار دولت چهاردهم قرار گرفت و اعلام شد که در آینده نزدیک بحث فرکانس‌ها برای نسل پنجم اینترنت حل می ‌شود.

حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز چندی پیش در این باره توضیح داده بود که این موضوع  مقداری مسائل فنی نیاز دارد تا بعدا دوباره احتیاج به بازیابی نباشد؛ بنابراین نیاز است موانع را برطرف کنیم. 

اما در نهایت با گذشت چند سال از طرح این موضوع، سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آغاز فرایند واگذاری باند فرکانسی جدید ۱۵۰۰  مگاهرتزی برای توسعه نسل پنجم تلفن همراه خبر داد و تأکید کرد که آماده‌سازی این فرایند به مراحل نهایی رسیده و با اجرایی شدن آن کیفیت شبکه ارتباطی همراه به طور محسوسی پیدا خواهد کرد.

طبق اظهارات وی پیگیری برای دسترسی به باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتزی در دولت برای رفع نیازهای به حق مردم نیز وجود دارد.

اما در ایران مدیریت جداول فرکانسی طبق قانون برعهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و منابع مالی حاصل از آن به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود.

از این رو همه کشورها برای بهره‌برداری از فرکانس و نیازمندی شبکه‌های ارتباطی، تابع استانداردها و مقررات بین‌المللی اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) هستند؛ عدم تمکین از این استانداردها می‌تواند تداخلات فرکانسی در برخی مناطق به‌ویژه در مناطق مرزی را به همراه داشته باشد.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود